Persoonlijk - On call life -

Nog even en mijn “On call life” gaat weer van start. 
Een periode van op wacht staan om mooie geboorteverhalen vast te mogen leggen. 
Maar wat heeft dat eigenlijk voor invloed op mijn privé leven? hoe regel ik dat met twee kindjes? en waar moet ik rekening mee houden? 
Door deze persoonlijke blog wil ik jullie graag een kijkje geven achter de schermen, ik hoop op deze manier aan jullie te laten zien wat het op wacht staan eigenlijk inhoud als geboorte fotografe en als mama! 

Als geboortefotografe heb ik het voorrecht om de geboorte van een kindje vast te leggen voor ouders, zodat zij hun geboorteverhaal later weer kunnen herbeleven. De geboorte van een kindje laat zich niet plannen. Dit vraagt dan voor mij als fotografe de nodige voorbereidingen. Want wat als ik in de speeltuin ben met mijn eigen kindjes en mijn telefoon gaat? Een geboorte dient zich aan en ik moet direct weg?

Als aller eerste zou ik dit werk absoluut niet kunnen doen zonder de steun van mijn man, vrienden en familie. 
Ik sta namelijk niet alleen op wacht, maar zo ook mijn omgeving! Zij zullen de zorg voor mijn twee kindjes overnemen mocht ik opgeroepen worden voor een geboorte. 
Oproepbaar zijn houdt ook in dat ik niet zomaar een weekendje weg kan of in alle rust kan genieten van een dagje sauna bijvoorbeeld. 
Toch probeer ik mezelf en mijn gezin hier zo min mogelijk in te “beperken”. 
We houden uiteraard rekening met eventuele reistijd van uitstapjes of nemen de tweede auto mee. 
Zo kan ik ten alle tijde weg mocht het nodig zijn. 
Daarnaast zorg ik er voor dat mijn telefoon tijdens een uitstapje op stil staat voor alles en iedereen, behalve voor de mama’s waar ik voor op wacht sta. Zo wordt ik niet afgeleid door emails of socialmedia bijvoorbeeld en ben ik toch bereikbaar! Het gezin is voor mij namelijk enorm belangrijk aangezien dit beroep best veel van ons als gezin vraagt en ik  geniet er dan ook extra van op de momenten dat wij samen zijn.

Ook moet ik er natuurlijk voor zorgen dat de auto met een volle tank klaar staat, de camera tas bij de deur staat met opgeladen batterijen en lege SD kaarten. 
Persoonlijk vind ik het ook fijn om een tas klaar te hebben staan met bijvoorbeeld een extra shirt, wat eten en drinken. Ik zorg er eigenlijk ook altijd voor dat ik iets bij mij heb met flink wat zout. Aangezien je nooit weet hoelang een geboorte gaat duren en ik snel last krijg van een lage bloeddruk is dit een fijne oplossing om er voor te zorgen dat ik niet naast de mama kom te liggen. 
Word ik midden in de nacht gebeld? Dan heb ik dus alles al klaar staan en kan ik binnen 10 minuten opgemaakt en wel in de auto zitten.
In de periode van op wacht staan ben ik getrouwd met mijn camera tas en telefoon. Die gaan overal mee naar toe en alle afspraken met klanten of privé zijn ook allemaal onder voorbehoud. 
Soms best lastig, maar tot nu toe heeft iedereen hier alle begrip voor wanneer ik daadwerkelijk een afspraak moet verplaatsen. 

Hoe doen we dit eigenlijk als we vakantie willen en écht even weg willen met het gezin? 
Doordat ik goed samenwerk met mijn collega fotografe Stephanie Kerckhoffs is het mogelijk om ook echt momenten te plannen voor het gezin. Zo stemmen wij bijvoorbeeld onze vakantie periode op elkaar af zodat één van ons ten aller tijden bij de bevalling van onze klant kan zijn. Mocht je als klant boeken in de vakantie periode, dan zul je hier altijd op de hoogte van zijn! 

Zoals jullie kunnen lezen moet ik in alles rekening houden met “wat als” maar dit doe ik met alle liefde en passie. Want wat is het toch een fantastisch gevoel om gebeld te worden met het nieuws dat er een bevalling begonnen is en vol adrenaline de auto in te kunnen stappen. 
Het is zo bijzonder om bij deze intieme momenten aanwezig te mogen zijn. 
Een prachtige herinnering mogen maken voor ouders van het meest bijzondere moment in hun leven is wat ik het liefste doe en wat ook totaal niet voelt als werken. 

Zonder de hulp van alle lieve mensen om mij heen en het vertrouwen van mijn klanten had ik dit geweldige werk niet kunnen doen! Hier ben ik dan ook echt heel dankbaar voor.

Op naar nog veel meer mooie momenten om vast te leggen en zo de herinneringen tastbaar te maken voor later. 

** Because every picture tells a story **

error: Inhoud is eigendom van Lifa fotografie!
WhatsApp chat