Plan B

Wanneer je als geboortefotografe de eer hebt een geboorte te mogen vastleggen, komt daar achter de schermen best veel bij kijken. Door middel van dit blog nemen wij jullie mee voor een klein kijkje achter de schermen.
Als we als fotografe op wacht staan voor een klant, betekend dat, dat ook de omgeving met ons mee op wacht staat om bijvoorbeeld de opvang van de kinderen te garanderen. Wij willen namelijk niet in de situatie terecht komen dat een bevalling begint en moeten zeggen “helaas ik heb geen oppas! dus ik kan niet komen”Het is soms een uitdaging maar dat maakt het fotograferen van geboortes niet minder leuk. Voordat wij een geboorte reportage gaan maken bij de ouders in spé wordt er eerst een kennismaking gepland. Dit doen wij niet alleen om wensen te bespreken, elkaar te leren kennen en te kijken of er een klik is. Maar ook om te bespreken wat de beste werkwijze is in communicatie naar elkaar toe, en eventuele risico’s in kaart te brengen. Veel ouders vragen zich direct één ding af “Wat als ik tegelijkertijd met een andere moeder beval?” Wij hopen daar door middel van dit blog antwoord op te geven, en te laten zien hoe wij dit achter de schermen willen regelen.

Wanneer een ouder de vraag stelt of het maken van een geboortereportage gegarandeerd kan worden is er in principe één antwoord “ja ik doe er alles aan bij de geboorte van jullie kindje te zijn”Maar stel je voor! Worst case.. één van ons aanwezig bij een geboorte en jullie bevalling begint terwijl één van ons net bij een andere mama de verloskamer op loop. Stress voor beide partijen zou je denken.
Ondanks dat de kans heel klein is omdat wij natuurlijk maar beperkt aantal geboortereportages aannemen in een maand, weet je het maar nooit.
Niets is zo onvoorspelbaar als de geboorte van een kindje. Om dit stukje onrust bij de toekomstige ouder(s) weg te nemen zijn wij gaan kijken naar een oplossing.
Wat vinden belangrijk?
Wat willen wij op welke manier afleveren?
En stel, één van ons kan door onmacht dus echt niet aanwezig zijn, Wat dan?

Het belangrijkste vinden wij dat de ouder(s) krijgen waar zij om gevraagd hebben, de geboortereportage.
De oplossing hiervoor is: een back-up fotografe inschakelen. Het risico van last minute een fotografe vragen de geboortereportage van ons over te nemen is, dat er misschien extra kosten bij komen kijken.
Bij de fotografe welke op dat moment beschikbaar is ligt de prijs misschien wel hoger dan de prijsafspraak tussen ons. Wij vinden dat de ouder(s) niet de dupe moeten worden van overmacht binnen onze bedrijven. Binnen Lifa fotografie en Firs moments fotografie zijn wij er dan ook snel over uit!
Iemand met de zelfde visie, zelfde motivatie en persoonlijke kijk op het maken van een geboortereportage, daar moeten we gebruik van maken. Een plan B! welke gelijk vanaf de kennismaking duidelijk is voor de ouder(s).
Een back-up fotografe waarvan je het gezicht al kent, en waarbij je dus direct weet waar je aan toe bent, mocht het zo ver komen. Wij, Shirley Willems ( Lifa fotografie) & Stephanie Kerkckhoffs ( First moments fotografie) zullen dan ook garant staan voor elkaar wanneer dit nodig is.
Maar wat als er twee mama’s tegelijk bevallen en er dient nog een geboorte aan?.
Ook daar hebben we aan gedacht.
Daarnaast hebben wij een fijne samenwerking met Steffie van den Akker ( Steffie van den akker fotografie) waar wij op terug kunnen vallen. Dit zorgt ervoor dat we nog een derde back up fotografe garant hebben staan.
Dit geeft niet alleen rust bij de ouders maar ook bij ons alle drie. We weten wat wij aan elkaar hebben.
Drie aparte bedrijven met de zelfde visie en het zelfde doel.
Wij zijn alle drie ervaren geboortefotografen met dezelfde passie en werkwijze.
We willen alle drie het beste voor de ouder(s) die bij ons een reportage boeken en zorgen dat de ouder(s), (mocht het nodig zijn) krijgen wat zij geboekt hebben. Zonder dat daar extra onverwachte kosten voor in rekening gebracht worden. Uiteraard blijft de keuze aan jullie als ouder(s) zijnde of jullie gebruik willen maken van een van ons als back-up. Dit word te aller tijde besproken in een kennismakingsgesprek.Toch vinden wij het fijn dit alvast met jullie te delen.

Mocht je meer van ons willen weten druk gerust op de link onder onze foto en lees meer over wie wij zijn als persoon.

lifa fotografie - first moments fotografie

Shirley Willems
27 jaar.
Brunssum

Eigenaar Lifa fotografie

Stephanie Kerckhoffs
28 jaar
Bocholtz

Eigenaar First moments fotografie

Lifa fotografie

Steffie van den Akker
30 jaar
Maastricht

Eigenaar Steffie van den akker fotografie 

Wij hopen jullie alvast een stukje duidelijkheid gegeven te hebben en willen jullie bedanken voor het vertrouwen wat jullie als ouder(s) zijnde in ons hebben.

Liefs,
Shirley – Lifa fotografie
Stephanie – First moments fotografie
Steffie van den Akker – Steffie van den akker fotografie

Vanaf vandaag is de unieke samenwerking tussen ons ook tegelijkertijd bij een reportage te boeken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op of houdt onze pagina’s goed in de gaten! 
Binnenkort vertellen wij hier uitgebreid meer over. 

één ding is zeker het is echt de moeite waard en gaat voor een onbetaalbare unieke ervaring zorgen! 

error: Inhoud is eigendom van Lifa fotografie!
WhatsApp chat